18 de març de 2025
Hi participaran catorze cellers, tres restauradors vacarissans i dues formatgeries, a més de comptar amb música en directe, l’actuació de grups de cultura popular i una ruta turística
El pròxim 12 d'abril se celebrarà la segona Fira del Vi de Vacarisses, un aparador de la rica tradició vinícola catalana i una oportunitat per degustar els vins dels cellers participants, a més de descobrir la gastronomia, el patrimoni, el comerç, la cultura i la història del municipi vallesà.
En aquesta edició, participaran catorze cellers de diferents denominacions d'origen catalanes, amb una destacada representació de D.O. Pla de Bages. La fira es complementarà amb la presència de tres restauradors vacarissans que ens oferiran les seves millors propostes gastronòmiques i dues formatgeries. A més, es realitzaran dos tastos guiats i una ruta turística per descobrir el passat agrícola i vinícola de Vacarisses.
La gran novetat d’enguany serà l’actuació de grups de cultura popular locals, com la Colla Gegantera de Vacarisses, l’Esbart Dansaire, Diables i Potes Roges, que amenitzaran l’esdeveniment juntament amb la música en directe.
La Fira del Vi de Vacarisses una iniciativa de l'Ajuntament amb la col·laboració de la botiga especialitzada TecaVins i el distribuïdor Euro-Nova. L’esdeveniment compta també amb el suport de la D.O. Pla de Bages, el Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i diverses entitats i establiments locals.
(Re)descobrint Vacarisses
Coincidint amb la Fira del Vi, s’organitzarà una sortida del cicle (Re)descobrint Vacarisses per conèixer la pedra seca de Can Torrella. Durant el segle XIX, en un moment en què la viticultura es va convertir en una de les activitats econòmiques més importants de Catalunya, es van construir desenes de milers de murs de pedra seca i barraques. Aquestes estructures van servir com a refugi i magatzem per a qui treballava la vinya. Avui dia, aquestes construccions són un símbol del paisatge de Vacarisses i un testimoni de la pagesia que, durant segles, va treballar la terra, aprofitant, de manera senzilla però eficient, els recursos geològics del seu entorn. Aquesta excursió us oferirà l’oportunitat de conèixer aquesta part important de la nostra història i patrimoni, tot descobrint la bellesa i funcionalitat de la pedra seca de Can Torrella.